فیزیک بدون فرمول

فيزيك يك جريان است ، يك راه ، براي فهميدن حقايق جهان...

بالا بودن گرمای ویژه آب روی تغییرات دمایی زمین چه تاثیری می گذارد

 از تغییرات زیاد دمای سطح زمین جلوگیری می‌کند. حجم عظیم آب در اقیانوسها و دریاها گرمای خورشید را در طول روز جذب کرده و بدون تغییر دمای قابل ملاحظه‌ای آن را شب به اتمسفر بر می‌گردانند. در روی کره ماه که آب وجود ندارد و سطح آن صخره‌هایی با گرمای ویژه پایین (یک پنجم گرمای ویژه آب) تشکیل شده است گستره دمایی می‌تواند از 150 درجه تا 120 درجه تغییر کند.

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱:٤٥ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱
تگ ها : گرمای ویژه

افزودن ناخالصی وتغییر گرمای ویژه

با افزودن نمک به آب ملاحظه می شود مدت زمان کمتری و در نتیجه گرمای کمتری لازم است تا دمای آب به   5 برسد. به عبارت دیگر نمک یا سایر ناخالصیها باعث تغییر گرمای ویژه آب و کاهش آن می شود.

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱:٤٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱
تگ ها : گرمای ویژه

چرا کوه های یخی روی سطح در یا ها شناورند؟

 هنگامی که آب بر اثر سرما به یخ تبدیل می‌شود، انبساط می‌یابد، بدین معنا که حجم بیشتری را اشغال می‌کند بنابراین، حجمی از یخ که هم‌حجم آب اولیه است، جرم کمتری دارد. به این علت می‌گویند که چگالی یخ از آب کمتر است و همین مسئله باعث می‌شود که یخ روی آب شناور بماند. در حالی که در بیشتر موارد، چگالی ماده جامد از حالت مایع آن بیشتر است

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱:٤٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱
تگ ها : چگالی ، انبساط

راه تشخیص تخم مرغ تازه از مانده

 راه بسیار ساده ای برای فهمیدن آن وجود دارد. تخم مرغ را در آب می‌اندازید. اگر روی آب بماند، می‌فهمند مانده است و احتمال دارد فاسد باشد؛ اما اگر زیر آب برود، معلوم می‌شود که تازه است.آیا می دانید چرا؟

درون تخم مرغ مقداری آب وجود دارد. این آب به تدریج تبخیر می‌شود و از سوراخهای ریز پوسته تخم مرغ خارج می‌گردد. با گذشت زمان، هوا جای این آب را می‌گیرد و باعث سبکتر شدن تخم مرغ می‌شود. هر چه هوا بیشتر شود، تخم مرغ سبکتر خواهد شد.

 

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱:٢۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۱/۱
تگ ها : چگالی

راه های اتلاف انرژی در مدرسه

  1. استفاده همزمان از پنجره بازو سیستم گرمایش
  2. استفاده همزمان از پنجره بازوسیستم سرمایش
  3.  استفاده همزمان از پرده و سیستم روشنایی
  4. استفاده همزمان ازنور آفتاب وسیستم روشنایی
  5. عدم توجه به خاموش نمودن سیستم روشنایی کلاس‌ها در زنگ‌های تفریح و زمان ترک کلاس
  6. عدم توجه به خاموش نمودن سیستم روشنایی مکان‌‌های عمومی نظیر آمفی‌تأتر، کتابخانه، نمازخانه و احیاناً سالن غذاخوری در مدارس غیرانتفاعی پس از استفاده
  7. عدم توجه به خاموش نمودن سیستم روشنایی در سرویس‌های بهداشتی مدارس پس از استفاده
  8. عدم توجه به بسته نمودن شیرهای آب گرم در سرویس‌های بهداشتی
  9. عدم توجه به سیستم گرماش و سرمایش مدارس ، کلاس‌های خیلی گرم و یا بسیار خنک با پنجره‌های باز
  10. عدم توجه به حجم کاغذهای ناخواسته استفاده شده در بین دانش‌آموزان
  11. عدم توجه به تفکیک زباله و آموزش آن در مدرسه
  12.  استفاده فراوان از گچ
  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱٢:۱٦ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢٩
تگ ها : انرژی

درصد استفاده از منابع انرژِی در کشور ما

در کشورمان ایران 75% انرژی الکتریکی از سوخت فسیلی تولید می شود. 24% انرژی الکتریکی از پتانسیل آب تولید می شود. 1% انرژی الکتریکی از دیگر انرژیها تولید می شود

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱٢:۱٥ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢٩
تگ ها : انرژی

وقتی دو ماده ی مختلف را به هم می ساییم، کدام یک بار مثبت پیدا می کند و کدام یک ب

در شرایط آرمانی اگر دو ماده به هم ساییده شوند، ماده ای که در لیست، در مکان بالاتری قرار دارد، الکترون از دست می دهد و بار مثبت پیدا می کند. می توانید با مواد زیر این موضوع را آزمایش کنید: سری تریبو الکتریک

دست شما
لیوان (شیشه)
موی شما
نایلون
پشم
خز
ابریشم
کاغذ
کتان (پارچه ی نخی)
پاک کن سفت
پلی استر

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱٢:۱۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢٩

چگونه نوشابه از نی بالا می آید؟

ما هنگام آشامیدن قفسه سینه را باز می‌کنیم و با این عمل هوای داخل دهان را رقیق می‌کنیم. قانون مبتنی بر این قضیه این است: « مایع ، تحت فشار هوای خارج ، به جایی رانده می‌شود که فشار هوا کمتر است.» این همان قانونی است که طی آن اگر هوای بالای یکی از ظروف مرتبطه پر از مایع را رقیق کنیم، صورت می‌گیرد، یعنی مایع درون این ظرف تحت فشار جو بالا خواهد آمد. به همین دلیل است که مایع وارد دهان ما می‌شود

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱:٢۳ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۸
تگ ها : فشار هوا

گلف استریم چیست؟

جریانهای آب گرم مانندگلف استریم که ازمنطقه حاره به طرف قطب جاری است وباعث تغییرآب وهوای نواحی وسیعی می شود همچنین جریانهای آب سرد که درکف اقیانوسها ازحدود قطب به نواحی گرم درحرکتند به سبب تغییرحجم آب به علت اختلاف درجه حرارت به وجود می آیند

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱:٢۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۸
تگ ها : گلف استریم

ضریب اصطکاک(Traction)تایر ها چگونه است؟

ضریب اصطکاک یک تایر به چهار صورت بیان می شود:AA---A---B---C که AA به عنوان بزرگترین درجه بندی است.این ضریب هم به عنوان توانایی تایر در متوقف کردن اتومبیل در بتن و آسفالت خشک پایه گذاری شده است.به عنوان مثال تایر های Fireston Wilderness و Radial ATX II دارای ضریب اصطکاک نوع B هستند.

  
نویسنده : مهدی علی خاصی ; ساعت ۱:٠۸ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۸
تگ ها : اصطکاک